A kezdet

2019.01.09

2007 decemberében figyeltem fel először a Foo Fighters DOA videoklipjére. Lenyűgözött a feje tetejére fordított világ, a kissé ütődött karakterek, a zenészek mókázása, és persze a dal szövege is, mégpedig hogy mennyire ellentétes a látvány mondanivalójával.

Akkortájt már mocorgott bennem egy sokat szenvedett női karakter képe, aki bánatában és magányában valami új dolog felé fordul. Még nem tudtam, hová megy, mivé válik, egyszer csak, talán a zene hatására, gitár került a nő kezébe.
Odakint szállingózott a hó, a nő pedig egy bögre gőzölgő tea társaságában egy kényelmes, félhomályos ablakfülkében üldögélve próbálta leutánozni a lemezjátszóról hallgatott dalt.
A következő hetekben kibontakozott előttem a szörnyű tragédia, mely fenekestől felfordítja hősnőm addigi békés, nyugodt életét, és elindítja a világhír és talán egy jobb élet felé. Sorban jelentkeztek az új barátai és ellenségei, formálódtak az érzései és a viszonya a világhoz. Utolsóként érkezett a misztikus szál, mely végül úgy szövi át a történetet, mint gombafonalak az erdő talaját.

A Szemenszedett hazugság nem egy szép szerelmes történet (bár lesznek benne szerelmes részek is), mégis romantikus a maga módján. Jellemzően töredékekből áll össze (még csupán néhány fejezetet írtam meg, de lesznek benne nagyobb ugrások), szenvedély és irracionalitás jellemzi, nélkülözi az egyensúlyt, és nagy szerepet kapnak benne az egyéniségek. És mindezek tetejében ott trónol a miszticizmus, mint legfőbb mozgatóerő.

Nos, ezek a tervek.

Amit már biztosan tudok:

Főszereplő:

Wagner Krisztina Orvosi hivatását, anyját és fiát hagyja maga mögött, hogy a tragédiájából úgy-ahogy felgyógyulva egy idegen országban próbáljon szerencsét. A történet kezdetén 35 éves. Az új hazájában új nevet választ: Sam(antha) Benett lesz.