Mi az a Rockswood univerzum?

2019.01.12

A Véres lábnyomok a levegőben témája miatt kénytelen voltam egy új országot kitalálni. Az Atlanti óceánban helyeztem el, nyugatra a Brit-szigetektől, melyet Alie Neetah álnevű korrektorom Rockswoodnak nevezett el. Ebben az országban általában nem történik semmi, de amikor mégis, az nagyot szól.

Rockswoodról még annyit érdemes tudni, hogy a felszínét főleg magas hegyek borítják, naponta több apró földrengés rázza meg, emiatt nincs vasútja, viszont rengeteg kerékpár számra fenntartott útja van. Csak elektromos gépjárművek közlekednek a völgyekben futó, hibátlan aszfalton.

Az éghajlat óceáni, nagyon ritkán havazik, az esők viszont mindennaposak, a hőmérséklet tízévente egyszer esik fagypont alá, és huszonöt fölé sem megy túl gyakran.

Két nemzetközi repülőtere van, az Északi az elegáns Johnson Park mellett, a Déli a kevésbé mutatós River Park közelében található. Emellett több nagyobb teherkikötője van a keleti és a nyugati parton egyaránt.

Legfőbb mezgazdasági terméke a tarajos gomba, mely a világon egyedül itt nő. Jellemző iparága a papír és bútorgyártás, valamint a part menti olajkutaknak köszönhetően a műanyag-feldolgozás.

Habár megkezdték a szórakoztatóipar felfejlesztését rangos díjak alapításával, a Szemenszedett hazugság rockzenekarának alig van vetélytársa, és még így is kétséges, hogy arathatnak-e sikert. Vagy ha igen, hogyan? No, igen, vagy nem?  Mit tippeltek?