Szemenszedett hazugság

Ebben a blogban szedem össze az új regénnyel kapcsolatos gondolataimat
 

Kutatómunka 1

2019.03.20

Akár ezen a padláson is kezdhettem volna, mert akkor talán könnyebb dolgom lenne. Igen, a padláson, mert ott őrzöm a régi jegyzeteimet, többek között az ének-zene általános iskolai oktatásáról.

Ennek a regénynek a megírása nem kezdődhetett volna el egy szörnyű tragédia kényszerképzete nélkül. Erről most nem írok többet, a könyvben benne lesz.

2. Részlet

2019.01.12

Emmett felvett egy sötétkék elektromos gitárt, csatlakoztatta az erősítőhöz, és felhangolt egy húrt. Chris egy ideje már a billentyűkön tartotta az ujjait a kezdésre várva. Phil beült a dobok mögé. Kivételesen felemelte a fejét és háromszor összecsattintotta a dobverőket.

A Véres lábnyomok a levegőben témája miatt kénytelen voltam egy új országot kitalálni. Az Atlanti óceánban helyeztem el, nyugatra a Brit-szigetektől, melyet Alie Neetah álnevű korrektorom Rockswoodnak nevezett el. Ebben az országban általában nem történik semmi, de amikor mégis, az nagyot szól.

Mert miért ne lehetne az? Valljuk be, még mindig menőbb a többinél a gitártokot cipelő srác...
Amikor megszületett a fejemben a regény ötlete, még divat volt a rockzene, aztán az eltelt évek alatt kissé visszaszorult, de most ismét remek rockzenekarok jelentek meg, akiknek jó esélyük van újra népszerűvé tenni a műfajt.

1. Részlet

2019.01.10

Sam idegenes belenézett a tükörbe. Harmincas nő nézett vissza rá, arcán két széles és mély sebhellyel. Az egyik az orrát vágta ketté széltében; az orra hegye kissé lefittyedt tőle, a másik baloldalt, az állán futott végig az állcsúcstól majdnem a füléig.

2007-ben, amikor az Éva naplóját kezdtem írni, igyekeztem teljesen lecsupaszítani a történetet, de közben ott motoszkált a fejemben, hogy megírhatnám ennek egy sokkal elevenebb változatát is.

Ezt a korrektorom kérdezte hitetlenkedve. Be kell látnom, van benne némi igazság, de azért még nálam sem példa nélküli.

A kezdet

2019.01.09

2007 decemberében figyeltem fel először a Foo Fighters DOA videoklipjére. Lenyűgözött a feje tetejére fordított világ, a kissé ütődött karakterek, a zenészek mókázása, és persze a dal szövege is, mégpedig hogy mennyire ellentétes a látvány mondanivalójával.