Stephanie Ford


Stephanie Ford nem egyszerű eset. Alapvetően keményvonalas sci-fi, fantasy jellegű írásokat találsz e név alatt egy közös jellemzővel: a kalanddal.

Miért ír egy nő ilyesmit? Mert hiszek abban, hogy a világ több, mint amennyit valaha is láthatunk és felfoghatunk belőle. A Naprendszer csupán egy icipici porszem a világegyetem színpadán, ehhez képest az ember teljesen jelentéktelen.

Ugyanakkor hiszem, hogy létezésünknek van értelme, írói eszközeimmel ezt az értelmet kutatom.
Történeteim egytől egyig mesék, egyiket sem szabad komolyan venni. Én sem teszem. Az írás számomra játék a szavakkal, jelenségekkel, emberekkel, élvezem, hogy a magam teremtette világokban istent játszhatok.

Miért írok álnéven? Mert a polgári nevemet a polgári életemhez használom. Az írás számomra kikapcsolódás, íráskor más ember vagyok, így adódik, hogy ennek a másik embernek másik neve is legyen. A fantáziaszülött írásaimhoz a Stephanie Ford nevet használom.

Stephanie Ford 1982-ben, egy meleg nyári délutánon született meg. Akkor még Stephanie Claudia Ford volt, a Claudia az évek során lekopott, vagy inkább kiesett (?) a név közepéről.

Annyit érdemes még tudni róla, hogy születése óta 25 éves (nem öregszik, milyen jó neki) és sosem jelenik meg a könyveiben.

Írások ezen a néven:

Bádogvár
sci-fi, fantasy jellegű történet
(Nem fog megjelenni, de fontos megjegyeznem, hogy létezik, mert ez az egyetlen regényem, ami teljes egészében az álmaimból íródott. A szerkesztő szerint túl személyes , emiatt nem kerül közlésre, de érdekesség, hogy 2009-ben különdíjat nyertem ezzel is a Tollinga regény pályázatán.)

Epizódok a sarokházból
posztapokaliptikus fantasy
Nívódíjas kisregényem

Véres lábnyomok a levegőben
fantasy, krimi jellegű kalandregény (fontos megjegyeznem, hogy elsősorban nem krimi, ahogy sokan várják)

Vendég a múltból vagy Támadás tetralógia
sci-fi, űropera
1. Vendég a múltból (nyomtatásban Támadás)
2. Ikrek harca
3. Míg eljő a sötétség
4. A végzet ujja

Térhurok

sci-fi, fantasy (Nyomtatásban nálam rendelhető)

Előkészületben:

Szemétkirálynő
fantasy

Szemenszedett hazugság
romantikus dráma

A magánkiadás ma szinte szitokszó.
Nem tagadhatom le, hisz én is látom, hogy a legalapvetőbb mércét sem éri el némelyik magánkiadásban megjelent regény, mégis tudatosan ezt a kiadási formát választottam. Hogy miért folyamodtam egy ilyen kétes hírű megjelenési lehetőséghez? Több oka is van.

1. Nem kell éveket várnom a megjelenésre.

2. Nem kell egy adott szerkesztő ízlésének, kiadó profiljának megfelelnem, a regényem olyan maradhat, amilyennek megálmodtam.

3. A segítőimet: korrektor, szerkesztő, tesztolvasó - magam választom. Olyanokat, akiknek megbízom a munkájában. Vagy nem, de ez egy másik történet.

4. Anyagi ok 1. Egy neves kiadó is elkéri a kiadás költségét egy névtelen szerzőtől, és nem ad érte többet, mint bármelyik magánkiadó. A jelelegi kiadóm legalább ingyen megjelentet. (Már ez sem ingyenes, ezért még magánabb kiadásra váltottam.)

5. Anyagi ok 2. Több honoráriumot kapok az eladások után.

6. Alacsonyan tarthatom az eladási árat, még így is több marad nekem, mint a hagyományos modellben. Ezen kívül az olvasó is olcsóbban jut hozzá, mint ha könyvesboltban venné meg a kötetet.

7. Nem köt szerződés, szabad vagyok, azt írok és oda, ahová akarok. (Mert alapjában véve nem találok kiadót, aki csak egy oldalt is elolvasna a regényeimből)

8. Stb...

Tudnám még sorolni az előnyöket, és egyik sem arról szólna, hogy a munkáim gyengébbek volnának bármelyik hagyományos kiadó könyvénél. Kalandregénynek épp jók. Akinek tetszenek, azoknak örülök, akiknek meg nem tetszik, azoknak akkor sem tetszene, ha hagyományos kiadó adta volna ki. Eddig is megtettem mindent a minőségért, és ebből ezután sem engedek. Inkább jelenjen meg később, mint hogy olyan vacak legyen, mint azt sokan hiszik a magánkiadású könyvekről.

Stephanie Ford könyvei


Megjelenés: 2017. augusztus 15.

Rendelhető: nyomtatott könyv (könyvesbolti forgalomban egyelőre nem kapható)

Ára: 2950 Ft postaköltséggel (szerzőtől rendelve)

A rendeléshez kattints ide

Sci-fi, fantasy jellegű kalandregény, leginkább sci-fi rajongóknak ajánlom.

Fülszöveg

Létezik egy pici univerzum, ahová egy ismeretlen hatalom összegyűjti a különböző dimenziókban élő emberfajokat, mindegyikből egy példányt. Egy görbe éjszaka után itt tér magához Ewa, az állapotos diáklány. Hamarosan kislánya születik. Ez a gyermek lesz az elraboltak reménysége, aki egyszer majd hazajuttathatja őket. A helyi öregek a szárnyuk alá veszik a kis Juliát, és megtanítják másképp látni, dimenziók között utazni. A kislány a tanulás során véletlenül összeolvaszt három bolygót, és az anyját az egyikre röpíti. Megmentőire várva Ewa megismerkedik a beolvadt bolygók lényeivel, majd egy csapat gyerekkel, fogságba esik, és lassan elveszti a reményt, hogy valaha hazajut. Évekkel később Julia mégis rátalál, és együtt próbálják visszaküldeni a helyükre a csapdába esett planétákat...

Első megjelenés: 2010. november

Támadás, Ad Librum kiadó

1850 Ft postaköltséggel

Nyomtatott könyv rendelés

Második kiadás: 2013.

Vendég a múltból

Ekönyv vásárlás

Lo Hai, a Föld Védelmi Erők szállítóhajó pilótája egyik unalmas útján idegen űrhajót talál. Bevontatja a legközelebbi bázisra. A vezetőség őt is felkéri a hajót felderítő kutatócsoportba, ezzel kezdetét veszi a több mint ötven évig tartó kaland.

A csoport az űrhajó felnyitása után nyugtalanító leletre talál, ráadásul Lo Hai, a megtaláló különös betegség jeleit mutatja: sötét utazásokat tesz egy idegen világba. Mi okozza a látomásait? Miért került az idegen űrhajó a Naprendszerbe? Lo túléli a megpróbáltatásokat? Erről szól ez az izgalmas kalandregény. A regény egy négyrészes kalandregény-sorozat első darabja.

Megjelenés: 2014. december

Ekönyv vásárlás

Ha vásároltál ebből a regényből, jelentkezz nálam a javított változatért!!!

A Vendég a múltból című regény folytatódik! Daniel Norton, a fiatal könyvelő élete egyik napról a másikra fenekestől felfordul. Előbb egy toborzóbizottság teszi próbára a türelmét, majd a pilótaiskola a Holdon.

Ám az igazi kalandok akkor kezdődnek, amikor Stanislaw Karlowsky vezetésével levizsgázik. Egy távoli bolygó föld alatti barlanglabirintusában különös lények kezdik üldözni őket, mindezt természetesen Thea Matisnak, a földönkívülinek köszönhetik. Kijutnak a kelepcéből? Mit keres Thea a bolygón, és miért rángatta bele a kis üzelmeibe Danielt is? És a titokzatos ikrek milyen szerepet játszanak Thea Matis és a földiek életében? Erről szól ez izgalmas és könnyed kalandregény.

A sorozat részei:

1. Vendég a múltból
2. Ikrek harca
3. Míg eljő a sötétség
4. A végzet ujja

Megjelenés: 2016. november

Ekönyv és nyomtatott vásárlás

Brigitte Schwarz életét egy ismeretlen dúlja fel. A férfi hajnalban betör hozzá és fogva tartja a lakásában, majd a rendőrök kiérkezése után nyomtalanul eltűnik. Brigitte pár héttel később ösztöndíjat kap egy, az elrablójához hasonló nevű alapítványtól. Magyarázatban reménykedve a levél küldőjének nyomába ered, ám amint megtalálja, ismét emberrablók kezébe kerül, és egy idegen bolygón találja magát. Kaland kalandot követ, míg Brigitte visszatérhet a Földre. A Vendég a múltból sorozat legromantikusabb, legizgalmasabb darabja!

A sorozat részei:
1. Vendég a múltból
2. Ikrek harca
3. Míg eljő a sötétség
4. A végzet ujja

Megjelenés: 2015. június

Ekönyv és nyomtatott vásárlás

Csak akkor vásárolj ebből a regényből nyomtatott példányt, ha nem zavar a rossz tördelés!!!

Kalandorok indulnak a múltba, céljuk az első generáció keresése. Egy földetérés során baleset történik, majd színre lép egy titokzatos szereplő, aki mindvégig a háttérből irányította az eseményeket, és egy új faj, akiknek segítségével a földiek elpusztítják közös ellenségüket. A küldetés végén a kalandorok hazatérnek, ám a jelenük a beavatkozás hatására megváltozott, a szervezetük ebben a valóságban sohasem létezett. Néhányan elindulnak egy utolsó kalandra, hogy megkeressék a hazavezető utat, vagy új hazát találjanak maguknak...

A sorozat részei:
1. Vendég a múltból
2. Ikrek harca
3. Míg eljő a sötétség
4. A végzet ujja

Megjelenés: 2014.

Ekönyv és nyomtatott vásárlás

A nem túl távoli jövőben a Föld túlnépesedett, a lakosság a környezetszennyezés miatt az eurázsiai földrész északi részére szorult. A korábbi kis falvak helyén gigantikus betonvárosok nyúlnak az égbe, az élet szinte elviselhetetlen. Egy délután ismeretlen fegyveresek jelennek meg a belvárosban, és kérdés nélkül irtani kezdik az embereket. Kilenc városlakó a sarokházban talál menedéket. Vajon ők lesznek a túlélők, vagy csupán elhalasztották kivégzésük időpontját? Sikerül-e túlélniük a mészárlást, és ha igen, milyen áron? Ezekre a kérdésekre keresi a választ ez az izgalmakból és csodákból szőtt kisregény. A mű 2007-ben elnyerte a Tollinga Multikulturális Portál IV. pályázatának nívódíját regény kategóriában.