Miért pont rockzenekar?

2019.01.12

Mert miért ne lehetne az? Valljuk be, még mindig menőbb a többinél a gitártokot cipelő srác...
Amikor megszületett a fejemben a regény ötlete, még divat volt a rockzene, aztán az eltelt évek alatt kissé visszaszorult, de most ismét remek rockzenekarok jelentek meg, akiknek jó esélyük van újra népszerűvé tenni a műfajt.

Ha rockzenekarról esik szó, mindenki faragatlan modorú, hosszú hajú, kissé mosdatlan, részeges, esetleg kábszeres fickókról kezd fantáziálni, akik mindent megengednek maguknak, de azért ha belegondolunk, ez a sztereotípia igen gyenge lábakon áll.

A rockzene hangszert és hangszeres tudást igénylő műfaj. A legjobb zenészek tudása vetekszik akármelyik klasszikus zenészével, és a dalok kísérete is igen összetett, nagy koncentrációt, valamint sok gyakorlást igényel. Ezek után csodálkozunk, ha a fiúk a nagy koncert után lazítanak egy keveset? Igen, olykor isznak is. Te nem?

A Szemenszedett hazugság zenekara nem erősíti a sztereotípiát, ők mind egyszerű, hétköznapi fickók, akik csak lazításra használják a zenét. Akik olvasták a Véres lábnyomok a levegőben-t, azok talán még emlékeznek, milyen szintre jutnak el.

Sam Benett barátai akármelyikünk barátai lehetnének, és valljuk be, legalább egyet annyira jó lenne ismeri közülük...